Nieuwe salon klanten werven

Nieuwe salon klanten werven

Inhoudsopgave
Nieuwe-klanten-werven-salon

Hoe kom je als salon aan nieuwe klanten?

Of je nu een Schoonheidssalon, massagesalon of een kapsalon hebt, nieuwe klanten zijn essentieel om te kunnen groeien als salon!

Alles begint met weten wie je klanten zijn. Het begrijpen van je klanten is de sleutel tot succes om een relatie met nieuwe klanten op te bouwen. Begrijpen waar ze vandaan komen is essentieel voor het verbeteren van uw marketingstrategie en het verbeteren van budgetuitgaven.

Er zijn beste veel opties voor het werven van nieuwe salonklanten. Als je marketingbudget beperkt is, dan is het vinden van het best presterende advertentiekanaal van vitaal belang voor het bedrijf.

Hieronder bespreken we de opties om nieuwe klanten voor je salon te werven

Er zijn tal van opties en mogelijkheden. Heb je al veel nieuwe klanten en wil je juist je winst verhogen in de salon? Lees dan onze tips om de winst van je salon te verhogen

Dus wat is het juiste antwoord? Vind het beste kanaal met het maximale rendement en investeer daarin! Makkelijk gezegd dan gedaan. Maar hoe weet je nu welke kanalen de beste zijn? Laten we dit uitzoeken

Nieuwe klanten werven via Facebook

Er is een grote kans dat uw potentiële klanten een groot deel van hun vrije tijd op Facebook doorbrengen. Facebook kent maar liefst 10,4 miljoen Nederlandse gebruikers waarvan 7,1 miljoen zich dagelijks op Facebook bevinden
Ze surfen, lezen, delen, reageren en maken online afspraken. Als u een bedrijfspagina op Facebook heeft, kunnen de klanten u direct vragen stellen, het beste werk van uw stylisten zien en afspraken boeken.

Facebook advertenties

Tegenwoordig zijn mond-tot-mondreclame en het bieden van uitstekende service niet genoeg om meer salon klanten te krijgen en de bestaande klanten te behouden. Betaalde reclame is het kanaal dat zal zorgen voor een stroom van klanten voor uw salon. Duizenden kapsalons en schoonheidssalons geven de voorkeur aan Facebook advertenties als advertentiekanaal.
Indien goed opgezet, met de juiste doelgroep, timing en pakkende media-items, kan Facebook adverteren verbluffende resultaten opleveren.

Nieuwe klanten werven via Instagram

Instagram is een krachtig instrument voor salons om te gebruiken en hun klanten te betrekken.
Het wordt ook beschouwd als het beste social media-platform voor de schoonheidsindustrie. Let op! Dit is wel afhankelijk van wat jouw doelgroep is. Vooral onder jongeren is Instagram erg populair. Bij een leeftijd vanaf 40 jaar neemt dit populariteit enorm af.

Instagram-advertenties

Het favoriete platform voor bedrijven in de schoonheidsindustrie biedt ook een platform voor betaalde advertenties. Er zijn maar weinig saloneigenaren die nog nooit hebben geprobeerd om een post op Instagram te boosten. Naast post boosts zijn de story ads gekomen om het platform aantrekkelijker te maken om te adverteren

Nieuwe klanten vinden via Google

Duizenden mensen zoeken elke dag naar salons en spa’s. Google is een uitstekend kanaal om nieuwe klanten te krijgen. Als je salon op de eerste 3 plekken van de Google zoekresultaten verschijnt, is de kans het grootst dat ze naar je website komen en dan daar een afspraak maken.

Google Advertenties

Google is een ander krachtig advertentie platform voor de salons die hun diensten direct willen aanbieden aan mensen die zoeken naar een “schoonheidssalon bij mij in de buurt” “ervaren kapsalon”, “beste nagelsalon” of, laten we zeggen, “een medische spa”.
Google toont ook advertenties aan mensen die Youtube-video’s bekijken, e-mails lezen in Gmail of op andere websites surfen.

nieuwe-salon-klanten-google

Bestaande salonklanten brengen nieuwe klanten aan

Verwijzingen zijn essentieel voor elk bedrijf, maar voor schoonheidssalons, ze brengen geweldige resultaten en kan skyrocket uw salon bedrijf.
Salon klanten die zijn doorverwezen door een vriend zijn meer geneigd om een trouwe klant te worden.

Bovendien, verwijzingen zijn de meest kosteneffectieve kanaal van salon klantenwerving, omdat ze gratis zijn. Als u kwaliteitsdiensten levert, kwaliteitsproducten gebruikt en een uitzonderlijke klantenondersteuning heeft, zullen mond-tot-mond marketing en verwijzingen zorgen voor een behoorlijke stroom van klanten voor uw salon.

De meest effectieve manier om via je bestaande klanten nieuwe klanten te krijgen is door reviews te vragen aan je bestaande salon klanten en deze online te zetten

Nieuwe klanten door Flyers en brochures

Sommige saloneigenaren nemen het drukken van flyers en brochures op in hun marketingplan.
Flyers worden meestal uitgedeeld tijdens evenementen of worden in  of brochure houder in de salon gezet. Over het algemeen bevatten ze contactinformatie, zodat mensen gemakkelijk een bezoek kunnen boeken.

Reclameborden voor het aantrekken van nieuwe klanten 

Reclame uitingen langs de weg kunnen in het oog springen en klanten aantrekken die langslopen of rijden. Ze worden meestal geplaatst in openbare en toeristische gebieden om de impact te maximaliseren.

TV en radio commercials 

TV en Radio reclame wordt beschouwd als old-school traditionele reclame en marketing tactiek.
Echter, sommige salon eigenaren  geven de voorkeur aan het gebruik van deze kanalen om hun diensten te adverteren. Let op,  radio reclame is meer kosten-effectief en kan ook vaker lokaal worden gedaan.

Tijdschriften & Kranten 

Hoewel het publiceren over uw salon in lokale tijdschriften vaak een verouderde marketing tactiek wordt genoemd, kiezen veel salons voor deze manier met de verwachting dat klanten ook via dit kanaal over hen te weten komen.

Walk-by

Als jouw schoonheidssalon of spa een opvallend, overtuigend en uitnodigend buitenbord heeft, kan dit helpen om klanten naar de salon te trekken.

Voor veel salons op een A-locatie is dit een van de meest essentiële kanalen voor klantenwerving.

Werken met Influencers

De kracht van influencers is niet alleen voorbehouden aan beroemdheden en grote marketingbedrijven.

Iedereen kan social media gebruiken om een significante invloed op anderen uit te oefenen.

Wacht dus niet langer om te beginnen met het opbouwen van invloed, je merk en je salon. Deel je expertise op social media, creëer een bloeiende online community van gelijkgestemden die van mooie nagels, haar of een mooie huid houden. Hoe meer je deze dingen doet, hoe meer je salon zal bloeien en natuurlijk kun je hier een (lokale) influencer voor benaderen. Vaak kunnen zij in ruil voor producten of behandelingen een campagne voor je opzetten. Maak hier wel duidelijke afspraken over.

Laat ons weten wat voor jou het beste werkt om aan nieuwe salon klanten te komen?

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy

Vind personeel
Zoek je een nieuwe mederwerker, full time, part time of ZZP?