Salon Software

Salon Software

Inhoudsopgave
salon software

Hoe kies je de beste salon software voor jouw salon?

Er zijn heel veel salon software aanbieders met verschillende functionaliteiten en prijzen. Sommige rekenen en vast bedrag per maand, andere hebben weer een vast tarief. Maar er zijn veel meer zaken waar je rekening mee dient te houden als je beste salon software gaat kiezen voor jouw salon. We hopen met artikel je op weg te helpen in de keuze van de beste salon software die bij jouw salon past. Indien je nog niet overtuigd bent dat werken met salon software de beste manier van werken is? Lees dan snel verder en bekijk de 13 grootste voordelen hieronder.

De 13 grootste voordelen van salon software

Het gebruik van salon software maakt het runnen van jouw salon veel makkelijker. Hieronder beginnen we met de  voordelen die salon software voor jouw salon kan opleveren:

 1. Tijdwinst: het helpt je bij het automatiseren van terugkerende taken, zoals het maken van online afspraken en het bijhouden van klantgegevens, wat leidt tot efficiëntere werkzaamheden.
 2. Verhoogde productiviteit door voorkoming van dubbele boekingen
 3. Minder no shows door het versturen van SMS herinneringen of klanten vooraf te laten betalen
 4. 24/7 afspraken ontvangen via de website of social media kanalen zonder dat je zelf altijd direct moet reageren.
 5. Automatische afspraakherinneringen via e-mail of SMS om het aantal no-shows te verlagen.
 6. Voorraadbeheer om altijd op de hoogte te zijn van je product voorraad
 7. Kassasysteem voor directe afrekening bij het (online) inboeken van afspraken.
 8. Gerichte marketing d.m.v. nieuwsbrieven
 9. Beveiligde klantendatabase zodat je klantgegevens niet op straat komen te liggen
 10. Kosten verminderen: Door veel handmatige taken te vereenvoudigen, kan salon software helpen tijd en geld te besparen.
 11. Betere klantenservice: het biedt functies voor het bijhouden van klantgegevens, het plannen van afspraken en het versturen van herinneringen, wat leidt tot een betere dienstverlening aan de klant.
 12. Inzicht in commerciële cijfers: Met salon software kun je inzicht krijgen in belangrijke gegevens over het bedrijf, zoals verkoop, omzet en klantentrends, waardoor je weloverwogen keuzes kunt maken over jouw bedrijf.
 13. Betere samenwerking: Salon software biedt vaak mogelijkheden voor medewerkers om samen te werken, informatie uit te wisselen en taken te delen, wat leidt tot een efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering.

Kortom, salon software is in deze moderne tijde een onmisbaar hulpmiddel om jouw schoonheidssalon efficiënter, productiever en meer winstgevend te maken.

salon-software
Kies de beste salon software voor jouw salon met onze tips

Waar moet salon software aan voldoen?

Het is belangrijk om software te kiezen die past bij uw specifieke behoeften en eisen, en die het beheer van uw schoonheidssalon eenvoudiger en efficiënter maakt.

Onderstaande punten helpen jou te kiezen voor de beste salon software voor jouw salon. Bij het kiezen van de beste software  voor jouw salon is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Hieronder enkele punten die je kunnen helpen in je beslissing:

 • Functies: Kies de salon software die past bij jouw specifieke behoeften en eisen. Bepaal welke functies je nodig hebt, zoals het plannen van afspraken, het bijhouden van klantinformatie, het beheren van inventaris en geldstromen, en het genereren van rapportages.
 • Gebruiksgemak: Het is belangrijk om software te kiezen die gemakkelijk te gebruiken is, zodat jij en je medewerkers snel en efficiënt met de software kunnen werken.
 • Koppelingen: Je moet nagaan of de software goed samenwerkt met andere tools die je gebruikt, zoals e-mailmarketing software of boekhoudsoftware, zodat je geen tijd verliest met het overtypen van gegevens.
 • Prijs: Kies software die betaalbaar is en binnen je budget past. Houd in gedachten dat duurdere software niet per se beter is dan goedkope software, dus het is belangrijk om te vergelijken en te kijken naar de specifieke functies en kwaliteit van de software.
 • Klantenservice: Het is verstandig om software te kiezen met een goede klantenservice, zodat je snel en efficiënt ondersteuning krijgt als er problemen zijn.
 • Downtime: Het is zeer belangrijk dat de salon software goed werkt en niet regelmatig verstoringen vertoont. Als je al jouw klantgegevens online hebt opgeslagen, dan wil je daar altijd bij kunnen.

Is goedkope salon software verstandig om te gebruiken?

Het is niet noodzakelijkerwijs verstandig om goedkope salon software te gebruiken, maar dit hangt af van jouw specifieke behoeften en wensen. Goedkope software kan beperkte functies hebben en minder betrouwbaar zijn dan duurdere opties. Hierdoor kan het bijdragen aan inefficiëntie en problemen in jouw bedrijf.

Aan de andere kant, duurdere salon salon software is niet altijd beter dan goedkope salon software. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke functies en kwaliteit van de software, en te overwegen of deze aansluiten bij jouw behoeften en wensen.

Het is aan te bevelen om software te kiezen die betaalbaar is en binnen jouw budget past, en om de functies en kwaliteit te vergelijken met andere opties op de markt. Zo kun je de beste salon software kiezen die aansluit bij jouw specifieke behoeften en wensen, en het beheer van jouw schoonheidssalon eenvoudiger en efficiënter maken.

Verschil in prijzen salon software

Tarieven kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal gebruikers, de functies die je nodig hebt, de duur van de overeenkomst, de ondersteuning die beschikbaar is en de integraties met andere systemen. Het aantal gebruikers, bijvoorbeeld, kan leiden tot hogere tarieven, terwijl meer geavanceerde functies zoals boekingsmanagement, klantenadministratie en marketing ook een rol kunnen spelen. Veel softwareaanbieders bieden kortingen voor langere contracten en sommige bieden alleen online ondersteuning, terwijl andere ook telefonische ondersteuning of persoonlijke begeleiding bieden. Integraties met andere systemen, zoals betaalplatforms of CRM-software, kunnen ook invloed hebben op de prijs. Het is belangrijk om grondig te vergelijken en te bepalen welke software het beste bij je salon past voordat je een beslissing maakt.

Percentage betalen over de behandeling

Sommige aanbieders werken met een commissie-model. Dit betekent dat elke keer als een klant een behandeling boekt via de salon software, je een percentage van de behandeling als commissie moet betalen. Het precieze percentage varieert afhankelijk van het type behandeling, de regio en natuurlijk de betreffende salon software

Vast bedrag per maand

Er zijn verschillende aanbieders die een vast bedrag per maand vragen voor hun diensten. Dit betekent dat je een vaste maandelijkse vergoeding betaalt voor het gebruik van de software, ongeacht het aantal boekingen of behandelingen dat je verkoopt. Dit type tariefstructuur kan voordelig zijn voor salons.

Het voordeel van het betalen van een vast bedrag per maand is dat je duidelijkheid hebt over de kosten en niet wordt verrast door commissiekosten. Het is echter belangrijk om de functies en mogelijkheden van de software te bekijken en te vergelijken met andere aanbieders voordat je een beslissing maakt om te bepalen of het de juiste keuze voor je bedrijf is.

 

beste-salon-software
Goede salon software maakt het werken zo veel leuker

Salon software samenvatting

Als je goede software voor jouw gebruikt, dan zou je dit veel voordelen kunnen opleveren. Een goede salon software kan het management en de boekingen van je bedrijf vereenvoudigen, het personeel beter organiseren, communicatie met klanten verbeteren en de algehele productiviteit en efficiëntie van je salon verhogen.

Met de juiste software kun je taken automatiseren, klantgegevens beheren, planningen maken, afspraken bevestigen en nog veel meer. Als gevolg hiervan kun je je tijd en middelen beter gebruiken om je bedrijf te laten groeien en de klanttevredenheid te verhogen. Kortom, goede salon software kan een zeer waardevolle investering zijn voor je bedrijf.

Mis je informatie laat het ons hieronder weten! We vullen het artikel over salon software graag  aan.

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy

Vind personeel
Zoek je een nieuwe mederwerker, full time, part time of ZZP?