7 tips om de winst van je salon te verhogen

7 tips om de winst van je salon te verhogen

Inhoudsopgave
Vind-je-niche-voor-meer winst

Hoe vehoog je de winst en omzet van je salon?

Hoeveel verdienen je als eigenaar van een salon? Dit bedrag is natuurlijk gebonden aan de winst van de salon. Maar hoe verhoog je de inkomsten van je salon? Lees dit artikel om 7 manieren te ontdekken om jouw winst te verhogen en het mooie hiervan…..Het kost je weinig tot geen extra investeringen en het zijn bewezen strategieën om voor meer winst te zorgen.

Of je nu een eigenaar van een kapperszaak of schoonheidssalon bent of dat je op zoek bent naar het opzetten van een nieuw bedrijf? Deze strategieën helpen elke salon hun inkomsten te verhogen, evenals het inkomen van de eigenaar van de salon, snel en effectief.

De schoonheidsindustrie is enorm en bevatten veel specialisaties. Sommige richten zich op trendy kapsels, anderen verkopen biologische huidverzorging, maar wat kan jij doen om je bedrijf interessant te maken voor jouw publiek en hierdoor een hogere winstmarge te behalen?

In dit artikel kijken we naar enkele van de meest populaire strategieën die schoonheidssalons en kappers implementeren om de verkoop te stimuleren en de winst in de salon te verhogen.

Wints-salon

Doorverwijzingsprogramma voor bestaande klanten

Een goed uitgevoerd doorverwijzingsprogramma is een zekere manier om uw bedrijf te laten groeien en de gemiddelde salonomzet te verhogen. Geef speciale aanbiedingen, geschenken, gratis consultaties of een ander soort deals voor het meenemen of doorverwijzen van een vriend(in)

Het programma geeft snel nieuwe klanten en verhoogt de loyaliteit van je vaste klanten. Het kan je daadwerkelijk snel naar je 1e succes brengen. Nieuwe Klanten zijn 20% meer loyaler als ze via vrienden bij je zijn gekomen dan elke andere manier die nieuwe klanten aantrekt. Meer ideen nodig om nieuwe klanten te krijgen? Lees dan ons artikel over niewe salon klanten werven!

Hoe kan je een doorverwijzingsprogramma opzetten zonder de winstmarge van je salon negatief te beïnvloeden? De strategie hier is het verstandig kiezen van de beloningen voor de klant. Enkele punten om hierin te overwegen is de prijs van de behandeling die u aanbiedt, hoeveel tijd je nodig hebt om het uit te voeren, en de kosten van de gebruikte producten.

Kies je voor iets wat veel geld kost of tijdrovend is? Dit betekent concreet een beperkt aantal aanbiedingen en dus een beperking in het aantal nieuwe klanten. Een te laag voordeel voor de nieuwe en/of bestaande klant krijgt weer niet genoeg interesse. Of als uw klant vijf of tien vrienden moet meenemen om de beloning te krijgen, zal hij niet eens de moeite nemen. Maar als je een stijlvolle blow-out of bijvoorbeeld een manicure aanbiedt in ruil voor twee of drie vrienden, is de kans op succes groter.

Meten is weten! Houd bij wat succesvol is en hoeveel van de nieuwe klanten blijvende klanten zijn. Zo kun je zien of je een actie beter kan stoppen, moet aanpassen of juist verder moet ontwikkelen voor een succesvolle groei van jouw salon.

Eenmalige verkoop omzetten in een abonnement voor terugkerende inkomsten

Het abonnement is een populair model. Diensten zoals Netflix en Spotify media streaming apps gebruiken allemaal dit model. Het is ook een geweldig inkomstenmodel voor kapsalons en schoonheidssalons.

Regelmatige inkomsten zijn belangrijk voor een succesvol bedrijf. Het abonnementsmodel is een geweldig hulpmiddel voor het verhogen van de gemiddelde en vooral terugkerende winst voor beauty salons en kapperszaken. Je weet namelijk op voorhand dat je klanten terug gaan komen of producten blijven afnemen. Dit abonnement kan in een kuurverband maar er zijn ook mooie programma’s voor gezondheid- en huidproducten. Naast abonnementen en kuren zijn er veel meer upsell mogelijkheden voor salons.

 

Investeer in nieuwe behandelingen voor meer winst in je salon

De markt staat niet stil, dus het is van belang tijdig op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen in de schoonheidsindustrie. Veel salons werken met de laatste apparatuur om zo meer winst uit je uurpijs te behalen. Dit kan een flinke inbestering zijn, maar die zal zich op termijn gaan terug verdienen. Heb jij in je salon als lichaamsbehandelingen met apparatuur zoals LPG Endemologie of wellicht verweeg je wel een Cryolipolyse apparaat te kopen.
 

Online boeking app om de winst van de schoonheidssalon te verhogen

Sommige mensen vinden het moeilijk om te bellen en een afspraak te maken om een aantal redenen, omdat ze een bang zijn omdat ze een telefoonfobie hebben of niet kunnen bellen tijdens werktijden. Volgens de laatste statistieken geeft 67% van de Millennials (geboren in 1981 en later) er de voorkeur aan om online te winkelen in plaats van in de winkel. Vanzelfsprekend boeken ze dan ook vaker online afspraken. Een andere statistiek laat zien dat bijna de helft van de boekingen na sluitingstijd plaatsvindt.

Je verliest een deel van je publiek en je maakt minder winst als salon als je nog geen online agenda hebt.

De meeste klanten geven er de voorkeur aan om deze optie te gebruiken, omdat het hen in staat stelt om op elk moment een afspraak te maken. U profiteert er ook van, waardoor uw medewerkers minder tijd kwijt zijn aan telefoongesprekken. De online functie vereenvoudigt het proces helemaal

Een onderzoek van ongeveer 20.000 salons in Amerika toonde aan dat meer dan 50% van de bedrijven een stijging van de winst hebben gezien na de implementatie van een online agenda.

online-agenda-salons

Kies een niche voor meer winst in de salon

Een expert zijn in alles is praktisch onmogelijk, zelfs voor een groot bedrijf. Eerlijk gezegd hebben klanten meer vertrouwen in een bedrijf dat gespecialiseerd is in één specifiek gebied dan in een beetje van alles. Kies een niche waar je je het meest gepassioneerd over bent en specialiseer je hierin. Je kans wordt dan aanzienlijk groter om meer omzet te gaan behalen. Dit onderscheidt je namelijk van je concurrenten, wat zeer belangrijk is gezien het feit dat er heel veel kappers en schoonheidsspecialisten zijn

Kies je publiek en gebruik marketingonderzoek om klantenwensen te identificeren. Vraag hen wat voor soort diensten ze nodig hebben en focus op hen. Hierdoor kom je te weten wat voor soort producten ze de voorkeur aan geven, die je weer kunt gebruiken om te adverteren, nieuwe apparatuur of producten aan te schaffen of je medewerkers op te leiden in iets nieuws.

Enkele voorbeelden van populaire niche diensten zijn mannen huidverzorgingsproducten, krullend haar, en “snelle diensten” voor extra drukke mensen. Als je een nog niet zoveel voorkomende niche in de markt ziet en je raakt gepassioneerd over het verkennen van de mogelijkheden, aarzel dan niet om dat te gaan doen. Uiteindelijk is een echt succesvol bedrijf een bedrijf waarin u het meest passievol bent.

 

Cadeaubonnen helpen de inkomsten van de salon te verhogen.

De gemiddelde waarde van een cadeaubon bedraagt in Nederland € 25,-. De geschatte totale omvang van de markt van cadeaubonnen en cadeaukaarten komt uit op meer dan 1 miljard euro per jaar. Daarnaast levert een verkochte cadeaubon het bedrijf dat die cadeaubon accepteert ook extra omzet op, want maar liefst 41% van de ontvangers besteedt veel meer dan de bon waarde. Hiermee leveren cadeaubonnen plezier aan de ontvanger ervan, en meer omzet bij de deelnemende bedrijven.

Mensen vinden het leuk om hun vrienden en familie cadeaubonnen te geven als een manier om te laten zien hoeveel ze om hen geven. Het is ook een geweldig cadeau als je niet weet wat je moet kopen. Jouw klanten weten wat ze willen en als ze iemand dezelfde schoonheidsbehandeling willen geven, is het kopen van een cadeaubon een goede gelegenheid om dit te doen.

Voor jouw bedrijf is het een kans om nieuwe klanten te vinden met als enige kosten het maken van de cadeaubon.

Zorg ervoor dat je klanten weten dat je cadeaubonnen verkoopt door online zichtbaarheid op de website en deze op een zichtbare plek in de salon te plaatsen, bijvoorbeeld een mooie poster bij de kassa op te hangen of middels een herinnering in e-mailcampagnes. Besteed speciale aandacht aan cadeaubonnen rond de feestdagen zoals Kerstmis, Moederdag of Vaderdag

Online cadeaubonnen zijn ook erg populair omdat mensen het gemakkelijker vinden om online te winkelen. Je kunt direct vanaf de website van de salon cadeaubonnen gaan verkopen.

Daarnaast ondersteunt betaalprovider Mollie de meest gebruikte Nederlandse cadeaukaartmerken: Nationale EntertainmentCard, Webshop Giftcard, Podium Cadeaukaart, VVV Giftcard en YourGift. Wil  je een retailer worden voor een van deze kaartuitgevers, is het integreren van de kaarten als betaalmethode in je kassa erg simpel. Als je met meerdere cadeaukaartmerken overeenkomsten hebt, accepteer je ze via Mollie allemaal via een enkele integratie. Meer informatie hierover lees je terug op Mollie.

Cadeaubonnen salon

Loyaliteit programma vaste klanten voor meer winst in de salon

Loyaliteitsprogramma’s werken voor elke dienst, inclusief schoonheidssalons en kappers. Motiveer je klanten om regelmatig voor hun lichaam of haar te zorgen met verschillende aanbiedingen. Ze kunnen bijvoorbeeld één behandeling gratis krijgen als ze er meerdere vooraf hebben betaald.

Het is een werkende marketingstrategie die het aantal bezoeken van een klant zeker verhoogt. Net als bij het doorverwijzingsprogramma kunt u de klanten een aantal deals aanbieden als ze bij u terugkomen.

Hoe kan de gemiddelde salon eigenaar zijn inkomsten verhogen?

Misschien verdient jouw salon goed geld zonder deze 6 tips, maar je kunt dat bedrag met zekerheid verhogen als u deze strategieën uitprobeert. Heb je je ooit afgevraagd hoeveel verdienen salon eigenaren in jouw regio? Grote succesvolle zaken verdienen meer dan kleinere salons, en al deze grotere salons gebruiken zeker een aantal van deze tips voor het verhogen van de winst. Gebruik deze strategieën die succesvol zijn gebleken voor zo veel bedrijven, en niet alleen in de schoonheidsindustrie. Breng je bedrijf naar een nieuw en hoger niveau met meer omzet, hogere winsten en dus meer inkomen.

Verhoog de prijzen in je salon

Je kunt ook overwegen de prijzen in je salon te verhogen. Lees ons artikel hoe en wanneer verhoog je de prijzen in je salon?

Wat zijn jouw tips om meer winst te genereren of heb je wellicht al een van deze strategieën geprobeerd? Of deel hieronder je ervaringen m.b.t. deze strategieën. 

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy

Vind personeel
Zoek je een nieuwe mederwerker, full time, part time of ZZP?