Werk zoeken via social media in de Beauty Industie

Werk zoeken via social media in de Beauty Industie

Inhoudsopgave

Werk vinden via social media!

Bijna iedereen maakt gebruik van social media en ook je toekomstige droombaan kan je heel goed vinden via social media.

Een uit het oog springend cv en een goede sollicitatiebrief zijn natuurlijk zeer belangrijk, maar hoe je online te vinden bent is ook erg bepalend of werkgevers je gaan uitnodigen voor een sollicitatie gesprek. Social media zoals Instagram en Facebook is dé plek waar werkgevers zoals kapsalons of schoonheidssalons veel over je te weten kunnen komen.

Hoe solliciteer je via social media?

Solliciteren via LinkedIn

We beginnen meteen met het belangrijkste social media platform als je echt goed voor de dag wilt komen! Veel specialisten in de beautybranche zijn niet te vinden op LinkedIn, dit is een gemiste kans!

Succesvol solliciteren begint bij een sterk LinkedIn profiel, ook als schoonheidsspecialiste of hairstylist. LinkedIn is waar het gebeurt als het gaat om het vinden van een nieuwe baan als beauty professional.

Recruiters die op zoek zijn naar bijvoorbeeld Salonmanagers gaan via LinkedIn actief op zoek naar mogelijke kandidaten. Ook wij zijn hier natuurlijk  actief op aanwezig met al onze vacatures, bekijk hier onze eigen LinkedIn pagina. Maar ook werkgevers zijn hier zeer actief en zoeken op LinkedIn naar beauty professionals.  Maak dus een LinkedIn account aan als je een nieuwe uitdaging zoekt.

Via LinkedIn kun je vacatures zoeken en reageren op deze vacatures. Je kunt ook een post maken waarin je duidelijk laat weten naar welk soort functie je zoekt. Maak veel connecties met bekenden en vraag je connecties om jouw bericht te liken en te delen zodat hun netwerk van jouw oproep op de hoogte wordt gebracht. In dit opzicht werkt LinkedIn niet heel anders dan Facebook.

Ook kan je in je profiel aangeven dat je op zoek bent naar een nieuwe baan, gebruik dan wel de juiste termen zodat je goed wordt gevonden als werkgevers gaan zoeken op LinkedIn. Vermeld in je profiel altijd de functie naam van jouw droombaan. Bijvoorbeeld: “Commerciële schoonheidsspecialiste op zoek naar een nieuwe uitdaging!

Solliciteren via Facebook

Facebook wordt vooral gebruikt voor privédoeleinden, maar ook salons zijn zeer actief op Facebook. Kies je er ervoor om een niet openbaar Facebook profiel te hebben? Richt dan wel jouw pagina in volgens jouw personal branding. Laat dus zien wat belangrijk is voor een werkgever.  Vergeet daarnaast niet om je opleiding en werkervaring openbaar te zetten zodat dit zichtbaar is voor bedrijven die nog geen connectie met je hebben.

Facebook kan je ook gebruiken om je vrienden te laten weten dat je op zoek bent naar een baan. Vermeld duidelijk om wat voor soort functie het gaat. Let wel op dat je dit bericht openbaar plaatst zen vraag je Facebookvrienden te delen. Dan heb je al snel een enorm bereik!

Steeds vaker plaatsen bedrijven vacatures op hun Facebookpagina. Alle vacatures van Beauty Beroep worden ook op LinkedIn, Facebook en Instagram geplaatst. Het is slim om interessante pagina’s van bedrijven te liken of te volgen. Volg je ons al op Facebook? Nee, meteen doen als je op zoek bent naar een nieuwe baan!

Solliciteren via Instagram

Solliciteren via Instagram wordt nog niet door veel mensen gedaan. Wil je opvallen bij een salon? Gebruik dan Instagram! Solliciteren via Instagram betekent dat je meer van jezelf kan laten zien als je er voor zorgt dat je profiel tip top in orde is.

Er zijn ook salons, klinieken en recruiters die hun vacatures op Instagram zetten. Vergeet daarom vooral niet de juiste hashtags te volgen, bijvoorbeeld #vacatureschoonheidsalon, #vacaturekapper #beautyvacature. De vacatures van onze site zie je dan ook meteen voorbij komen in je tijdlijn of volg ons via Instagram Beauty Beroep!

Wanneer je solliciteert via Instagram, moet je zorgen dat je professioneel overkomt.
Laat je van je beste kant zien. Iedereen kan op je profiel zien in welke foto’s je wordt getagd. Let hierop en verberg foto’s die ongepast zijn meteen. Je kunt kiezen voor ‘verbergen in mijn profiel’ of ‘mij uit bericht verwijderen’ per foto bij de ‘foto opties’.

Open sollicitatie versturen via Instagram?
Zeker gewoon doen, brutale mensen hebben de halve wereld! Zet wel een link naar jouw cv, portfolio of LinkedIn profiel in jouw bio.

Heb je een sollicitatiegesprek geregeld! Check dan de social media pagina’s en de website van de betreffende salon of kliniek.

Je kunt hier vinden waar het bedrijf voor staat. Verdiep jezelf in het bedrijf. Bekijk de website, ga naar de visie en missie van de salon.  Kennis is macht en als je veel weet over het bedrijf weet kom je geïnteresseerd over tijdens het sollicitatiegesprek. Grote kans dat die droombaan binnenkort werkelijkheid wordt.

Heb jij nog tips om via social media te solliciteren? 

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy