Sollicitatiebrief schoonheidsspecialiste schrijven

Sollicitatiebrief schoonheidsspecialiste schrijven

Inhoudsopgave

De beste sollicitatiebrief schoonheidsspecialiste

Wanneer je als schoonheidsspecialiste solliciteert naar een nieuwe baan bij een schoonheidssalon in een nieuw bedrijf, is het zeer belangrijk je kwaliteiten heel goed kenbaar te maken middels een sollicitatiebrief en cv.

Hoewel het cv van de schoonheidsspecialiste ook een heel belangrijk onderdeel van je sollicitatie is, is de begeleidende sollicitatiebrief van de schoonheidsspecialiste net zo belangrijk voor het vinden van een nieuwe baan. Het schrijven van een goede begeleidende solliciatiebrief schoonheidsspecialiste speelt een belangrijke rol in je zoektocht naar een baan. 

Met een sollicitatiebrief onderscheid je je namelijk van je collega’s schoonheidsspecialisten en heb je al snel een grotere kans om op gesprek te komen.

Een aantrekkelijke sollicitatiebrief voor schoonheidsspecialisten kan je helpen de aandacht van een werkgever te trekken, wat kan leiden tot een sollicitatiegesprek voor een baan. Voordat je een sollicitatiebrief maakt die echt voor je werkt, moet je weten welke inhoud en opmaak je moet gebruiken. 

Denk er bij het schrijven van een sollicitatiebrief voor schoonheidsspecialiste altijd aan om te verwijzen naar de vereisten die staan vermeld in de functieomschrijving van de baan waarop je solliciteert. Benadruk je meest relevante of uitzonderlijke kwalificaties om werkgevers te laten zien waarom je je onderscheidt van andere kandidaten en perfect geschikt bent voor de functie van schoonheidsspecialiste.

Wat is een goede sollicitatiebrief voor schoonheidsspecialisten?

Een sollicitatiebrief is een verhaal over wie je bent en waarom de schoonheidssalon tijd zou moeten investeren in een sollicitatiegesprek met jou, in plaats van te kijken naar andere schoonheidsspecialisten. Je schrijft in de brief dat je de juiste schoonheidsspecialiste bent voor die specifieke vacature en waarom je dat bent. Onthoudt dat de rol van de begeleidende brief is om een verhaal te delen, wat totaal verschillend is van je cv.

Het cv van de schoonheidsspecialiste legt de nadruk op dingen die je gedaan en bereikt hebt, zoals welke behandelingen je ervaring mee hebt, welke schoonheidssalons je gewerkt hebt of waar je stage hebt gelopen en welke diploma’s je hebt behaald.

sollicitatiebrief-schoonheidsspecialiste-schrijven

Structuur van de sollicitatiebrief schoonheidsspecialiste

De meest opvallende sollicitatiebrieven bestaan uit drie delen.

Het eerste deel is de inleiding. De eerste alinea moet de volgende belangrijke details bevatten: bij welk bedrijf je solliciteert, voor welke functie je solliciteert, en een samenvatting van hoe je een meerwaarde voor het bedrijf zult zijn.

In veel sollicitatiebrieven vergeet men de functietitel of de naam van het bedrijf te vermelden. Dit is een duidelijke aanwijzing voor de werkgever dat je dezelfde sollicitatiebrief voor veel bedrijven gebruikt, wat er verder op wijst dat je niet serieus genoeg bent of dat je niet genoeg om geeft om een goede indruk te maken.

Het tweede deel is jouw verhaal, waarom solliciteer je naar deze functie. In de tweede alinea vertel je over jezelf, en laat je zien dat je door je ervaringen in het verleden als schoonheidsspecialiste uitermate geschikt bent.

 

Het derde en laatste deel is de conclusie. In de laatste alinea vat je samen wat jouw meerwaarde voor het bedrijf is en waarom je geschikt bent voor de specifieke functie. Spreek je enthousiasme uit om in de nabije toekomst deel uit te maken van het team. Vermeld in de solliciatiebrief dat ze contact met je moeten opnemen voor een sollicitatiegesprek, zodat je ze kunt laten zien dat jij de beste schoonheidsspecialiste bent voor de functie!

Sollicitatiebrief schoonheidsspecialiste voorbeeld

Veel schoonheidsspecialisten die solliciteren maken gebruik van sollicitatiebrief voorbeelden, en vergeten deze persoonlijk te maken. Zorg ervoor dat je je sollicitatie brief persoonlijk maakt zodat de de schoonheidssalon ziet dat je er tijd in hebt gestoken. 

Sollicitatiebrief schoonheidsspecialiste schrijf tips

Voordat je begint met schrijven van je sollicitatiebrief, ga je je eerst voorbereiden op wat je gaat schrijven. Pak een pen en een kladblok.

 

Stel jezelf vragen als: Wat zijn je sterke punten? Waar sta je als Schoonheidsspecialiste? Hoe ga je met klanten om? 

 

Doe op dezelfde manier onderzoek naar de schoonheidssalon. Welke producten bieden ze aan, wat is hun visie en missie? Welke probleemstelling proberen ze op te lossen voor hun klanten?

Gebruik deze informatie om je verhaal in de 2e alinea en de conclusie in de 3e alinea te gaan schrijven.

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen met het schrijven van een sollicitatiebrief voor schoonheidsspecialisten. Laat het ons hieronder weten!

 

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy

Wil jij
Een nieuwe baan, Meer verdienen of betere arbeidsvoorwaarden?