Salon met personeel starten

Salon met personeel starten

Inhoudsopgave

Je zit er over na te denken een salon met personeel te starten, waarom niet…de vooruitzichten voor de beauty industrie zien er goed uit. De industrie groeit gestaag, en er wordt voorspeld dat dit nog enkele jaren zo zal blijven.

Dit betekent dat het openen van een schoonheidssalon met personeel op dit moment een heel goed idee kan zijn. Je moet, als je een nieuwe salon wilt openen met personeel, echter wel voorbereid zijn op een aantal zaken die je zeker zult tegenkomen als je besluit te starten met je eigen salon.

Constante verandering in trends

Weinig mensen beseffen hoe intens en snel de schoonheidsindustrie is. Het heeft nauwe banden met mode en loopt ook op trends. Om een succesvolle schoonheidssalon te openen, moet je niet alleen op de hoogte zijn van de huidige trends, maar moet je ook een plan hebben waarmee je op de hoogte blijft van alle veranderingen, zodat je jouw klanten de meest populaire behandelingen en/of haarstijlen kunt aanbieden.

Om dit te bereiken kan je je abonneren op alle meest relevante nieuwsbronnen voor de industrie. Let erop dat je zowel de trends bij beroemdheden en fashionista’s volgt als de technische en wetenschappelijke ontwikkelingen in de branche. Je kunt ook onderzoek doen naar scholen en workshops waar je jouw werknemers naartoe kunt sturen om te leren over nieuwe technieken en hun vaardigheden scherp te houden.

Grote initiële investering

Om tegenwoordig een succesvolle salon te runnen, zal je bij het opzetten ervan voor topkwaliteit moeten gaan. De consumenten van vandaag genieten van en zoeken naar luxe ervaringen. Daarom is het gebruik van kwalitatieve merken een must en een grote investering. Daarnaast moet je erover nadenken of je een salon opent op een populaire locatie met veel verkeer of dat je iets goedkoper achteraf gaat zitten en je veel geld investeert in je online zichtbaarheid. In beide gevallen betekent dit een forse investering.

Het vinden van goede werknemers

Het is erg moeilijk om ‘het beste’ type werknemer voor een schoonheidssalon te definiëren. Aan de ene kant kan het inhuren van een gerenommeerde stylist of schoonheidsspecialiste het profiel van jouw salon meteen een boost geven. Dergelijke professionals kunnen met hun eigen klantenbestand naar je toe komen, maar dit zal niet altijd zo zijn.

Aan de andere kant kunnen dergelijke professionals veeleisend zijn, en een opkomend bedrijf kan zich die misschien niet veroorloven. Je wilt je merk ook niet opbouwen rond één naam, want als je in de toekomst afscheid neemt van deze professional, zal je bedrijf daar ernstig onder lijden.

Het inhuren van stylisten of schoonheidsspecialisten die niet veel ervaring hebben is echter een ander soort risico. Je moet jezelf vanaf de eerste dag profileren als een uitstekende dienstverlener, dus je moet 100% vertrouwen hebben in je personeel. Als je voor de onervaren schoonheidsspecialiste gaat dan zal je een goed en gedegen opleidingsplan moeten hebben om de juiste kwaliteit te waarborgen.

Je kunt er ook voor kiezen om je kamers te gaan verhuren aan kappers of schoonheidsspecialisten. Dit levert een vaste inkomstenbron op, maar zal altijd lager zijn dan wanneer je specialisten in dienst hebt. Daarentegen heb je ook minder risico. Als er in beginsel weinig klanten zijn ontvang jij nog steeds je huurinkomsten

 

salon met personeel starten

Aantrekken van nieuwe klanten en behouden van klanten

Wanneer je een schoonheidssalon met personeel opent, zal je je moeten richten op het werven van nieuwe klanten voor je salon. Echter, je moet begrijpen dat de beauty business draait op trouwe klanten in plaats van alleen maar nieuwe klanten. Daarom moet je vanaf de eerste dag een plan lanceren om klanten te behouden.

Vanaf het moment dat een nieuwe klant je salon binnenkomt, moet je prioriteit geven aan zorgen dat ze terugkomen voor meer. Wacht niet te lang met het aanbieden van loyaliteitskortingen, pakketten of spaarprogramma’s voor je klanten.

Houd het interessant door nieuwe diensten en kleine speciale traktaties aan te bieden, zoals een kopje goede koffie met een zelfgebakken (gezond) koekje om van te genieten terwijl ze wachten.

Mensen moeten je salon niet alleen zien als een plek om mooi te worden, maar ook als een plek om te ontspannen en wat stress te verlichten.

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy

Vind personeel
Zoek je een nieuwe mederwerker, full time, part time of ZZP?