Salarisverhoging vragen als schoonheidsspecialist

Salarisverhoging vragen als schoonheidsspecialist

Inhoudsopgave
salaris-verhoging-vragen-schoonheidsspecialiste-kapper

7 stappen om loonsverhoging te vragen in de beauty industrie

Om opslag vragen is eng. Als je het in gedachten afspeelt, draait je maag zich waarschijnlijk om. De waarheid is dat vragen om geld moeilijk is. Maar het goede nieuws is dat er slimmigheden zijn om meer geld te vragen – en te krijgen. Hier zijn de 6 belangrijkste stappen die je moet nemen als je om opslag vraagt.

1. Vraag om meer verantwoordelijkheid.

Het is veel makkelijker om om opslag te vragen als je tegelijkertijd ook om meer verantwoordelijkheid vraagt. Je belangrijkste verzoek moet zijn: “Ik wil graag meer verantwoordelijkheid, zodat ik meer waarde voor het beauty bedrijf kan creeren.” Als je het op die manier formuleert, komen je kansen en loonsverhoging vanzelf.

Met dat in gedachten, is hier een voorbeeld van hoe je het gesprek kunt beginnen:

“Ik ben erg blij en dankbaar om bij dit bedrijf te werken, en ik wil mezelf nog waardevoller maken voor het team. Sta je ervoor open om samen met mij een ontwikkelingsplan op te stellen dat mij in staat stelt om professioneel en financieel te groeien?”

Het financiële plaatje is nog steeds een deel van wat je vraagt, maar het is niet het voornaamste doel. Als je leidinggevende ziet dat je ambitieus en slim bent, dan is de kans veel groter dat hij je een loonsverhoging wilt geven. Lees ook onze tips hoe je de beste beauty proffesional wordt binnen jouw salon.

2. Timing is alles

Als je het beautybedrijf waar jij voor werkt de ene omzet record na het andere verbreekt, zou dit wel eens een goede tijd kunnen zijn om je stoute schoenen aan te trekken. Heeft de salon of kapperszaak een slecht jaar achter de rug, dan zou het antwoord op je salarisverhoging wel eens “nee’ kunnen zijn. Wacht dan een beter moment af en laat in de tuusentijd zien dat je onmsibaar bent in de salon.

3. Zorg ervoor dat je loonsverhoging verdient voordat je het vraagt

Als je loonsverhoging wilt, zal je moeten aantonen dat je het verdient. Als je moeite hebt om de huidige werkdruk bij te benen of als je bepaalde vaardigheden nog mist zoals het voeren van een correcte intake of een behandelplan op maat maken, dan zul je het moeilijk krijgen om je baas ervan te overtuigen dat je loonsverhoging verdient. Dus voordat je om geld vraagt, moet je er een goede reden voor hebben.

Stel jezelf de volgende vragen: Geef ik elke klant het beste advies? Krijg ik veel positieve feedback van mijn baas? Zijn mijn functioneringsgesprekken goed? Doe ik mijn uiterste best om het werk gedaan te krijgen? Werk ik goed samen met mijn collega’s? Haal ik voldoende omzet binnen met behandelingen en producten? Hoe goed doe ik het ten opzichte van mijn collega’s? Zet ik een stapje harder dan de rest? Is mijn kennis van de huid of kapsels uitstekend?

Als je “ja” kunt antwoorden op bovenstaande vragen, dan heb je een goede uitgangspositie om salaris verhoging te vragen.

4. Hoeveel loonsverhoging kan ik vragen?

Voordat je je manager benadert voor een loonsverhoging, moet je eerst wat onderzoek doen. Hoewel de gemiddelde loonsverhoging circa 3 procent is, is het een goed idee om je te verdiepen in de specifieke loonsverhogingscijfers van jouw bedrijf. Wil je weten wat andere schoonheidsspecialisten en kappers verdienen, kijk dan op hoeveel verdient een schoonheidsspecialiste en kapper.

 

salarisverhoging-vragen-schoonheidssalon
Salarisverhogiing vragen, hoe doe ik dat en hoeveel kan ik dan vragen?

5. Maak een overzicht van je prestaties

Tot zover alles goed. Je weet dat je een loonsverhoging verdient, en je weet hoeveel loonsverhoging je moet vragen. Nu heb je specifieke munitie nodig om over te praten. Anders zal het moeilijk zijn om je baas te overtuigen.

Om te beginnen, maak een lijst van je meetbare prestaties van het afgelopen jaar. Als je zoveel mogelijk feiten en cijfers hebt over je recente prestaties, vergroot je je kansen op een loonsverhoging aanzienlijk.

6. Zet de stap

Nadat je een lijst van prestaties hebt gemaakt, ben je klaar om het te vragen en je baas te laten zeggen: “Je hebt gelijk. Je verdient loonsverhoging.”

Als je manager of eigenaar van de salon regelmatig één-op-één gesprekken met je voert, kun je het onderwerp in dat gesprek bespreken

Hopelijk krijg je de reactie waar je naar op zoek bent. Maar als dat niet zo is, is dat niet erg; je hebt verschillende opties om verder te gaan, afhankelijk van het antwoord dat je krijgt. Als je baas vindt dat je loonsverhoging verdient, maar zegt dat het bedrijf het zich niet kan veroorloven, kun je overwegen om troostpremies te vragen. Denk hierbij aan flexibele werktijden, externe dagen, of extra vakantiedagen.

Als je een volmondig “nee” als antwoord krijgt, vraag je salonmanager welke stappen je kunt ondernemen om de loonsverhoging te krijgen die je graag wilt.

Vraag daarnaast of het gesprek kan worden voortgezet en of je over drie tot zes maanden terug kunt komen om te zien of de situatie veranderd is.

7. Dingen die je zeker niet moet zeggen

Zeg niet: “Mijn salaris staat niet in verhouding met mijn kosten van levensonderhoud.” 
Zeg niet: “Als je me geen loonsverhoging geeft, moet ik misschien vertrekken.” 
Zeg niet: “Ik heb een beter aanbod om ergens anders heen te gaan.”
Zeg niet: “Ik werk hier al heel lang.

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy

Wil jij
Een nieuwe baan, Meer verdienen of betere arbeidsvoorwaarden?