Hoeveel verdient een schoonheidsspecialiste?

Hoeveel verdient een schoonheidsspecialiste?

Inhoudsopgave
Hoeveel verdient een schoonheidsspecialiste

Hoeveel verdient een schoonheidsspecialiste? Het loon van schoonheidsspecialisten varieert naar gelang van het soort werk wat je doet, de ervaring die je hebt en natuurlijk de uren die je werkt. 

Ook geven sommige schoonheidssalon hun schoonheidsspecialisten bonussen, provisie of commissie over de omzet waardoor je jouw maandsalaris aanzienlijk kunt verhogen.

Nieuwe schoonheidsspecialisten, die net klaar zijn met hun opleiding,  beginnen meestal op het minimumloon.

Schoonheidsspecialisten met meer ervaring en specialismen verdienen over het algemeen meer.

Ook verschillen de salarissen van schoonheidsspecialisten per regio. In de grote steden en randstad ligt het loon doorgaans hoger dan in de rest van Nederland.

CAO Schoonheidsspecialisten

Op dit moment bestaat er geen CAO voor de sector schoonheidsverzorging. Daarom gelden de wettelijke bepalingen voor werknemers die in de schoonheidsverzorging werken of kan een andere CAO van kracht zijn.  Werkt de schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld in een kapsalon, dan geldt de CAO voor kappers.

wat verdient een waxingspecialist
Een waxingspecialist die ook met lasers kan werken vedient meestal meer

Hoeveel verdient een Waxing Specialist per uur?

Het salaris van een Waxing Specialist zonder andere specialismen ligt tussen de 10 en 13 Euro per uur. Heb je ook andere ontharingstechnieken als jouw specialisme? Zoals het werken met lasers, dan kan dit oplopen tot 15 Euro per uur

Hoeveel verdient een Allround Schoonheidsspecialiste per uur?

Een Allround Schoonheidsspecialiste met 1 of meerder meerdere specialisme verdient circa tussen de 10 en 15 Euro per uur aan salaris. Dit kan verder oplopen als de salon ook, als extra’s, op basis van provisie of bonussen werkt.

Hoeveel verdient een schoonheidsspecialiste zoals een nagelstylist, pedicure en masseur per uur?

Bij de meeste salons die vooral ontspannende behandelingen geven liggen de salarissen vaak lager dan bij schoonheidssalons die aan huidverbetering doen. 

Gemiddeld verdient een nagelstyliste, pedicure of masseur tussen de 10 en 13 Euro per uur aan salaris.
wat verdient een nagesltyliste
Een nagelstyliste verdient meestal minder dan een Allround Schoonheidsspecialiste

Loontabel Anbos voor Schoonheidspecialisten

Vanuit de Anbos is er een loontabel voor schoonheidsspecialisten, dit kan als indicatie gebruikt worden maar hier kunnen geen rechten uit ontleent worden. Een schoonheidsalon kan hier gebruik van maken maar is dit niet verplicht

Maar loon is niet alles voor een schoonheidsspecialiste

Belangrijk zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden van de salon?

  • Krijg je provisie, dit kan flink oplopen als je commercieel sterk bent.
  • Is er een pensioenregeling. Veel salons hebben geen pensioenregeling. Vaak moet je voor een pensioenregeling echt bij de grote bedrijven zijn
  • Hoeveel vakantiedagen krijg je?
  • Mag je gebruik maken van de apparatuur die in de salon staat?
  • Krijg je reiskostenvergoeding?
  • Kan je tegen inkoopprijs schoonheidssproducten kopen?

Doorgroei mogelijkheden schoonheidsspecialiste

Als je als schoonheidsspecialiste meer wilt verdienen zal je jezelf moeten blijven doorontwikkelen, salarisverhoging moeten vragen of wellicht op termijn je eigen schoonheidssalon moeten gaan beginnen. 

Wellicht zit je al jaren op dezelfde plek en wil je graag doorgroeien. Geef dit aan bij de eigenaar of egenaresse van de salon en vraag om meer verantwoordelijkheid. Bekijk ook: onze tips om de beste beauty proffesional te worden

Dit staat ten 1e altijd goed op je CV en maakt je kansen, om ergens anders door te kunnen groeien aanzienlijk groter, als dat bij je huidige salon niet mogelijk is. Ook laat je op deze manier zien dat je graag wilt ontwikkelen. 

Ten 2e, de meeste saloneigenaren houden van beauty specialisten die leergierig zijn en graag iets nieuws willen leren! Je wordt hier op de lange termijn alleen maar beter van.

Als 3e, mocht je later wel je eigen salon willen beginnen dan moet je nu beginnen met leren van de mensen die meer weten dan jij. Want bij een eigen salon starten komt veel meer kijken dan je in 1e instantie wellicht zou denken

Als je geen eigen salon wilt starten, kun je met je opgedane kennis wellicht zelfs doorgroeien naar een Head Therapist, Assistent Salonmanager, of Regiomanager en meerdere schoonheidssalons aansturen! Hoe gaaf is dat?

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy

Wil jij
Een nieuwe baan, Meer verdienen of betere arbeidsvoorwaarden?