Hoe Schrijf je een goede vacature tekst voor de beauty industrie?

Hoe Schrijf je een goede vacature tekst voor de beauty industrie?

Inhoudsopgave
vacature-tekst-schrijven-salon

Voeg je koptekst hier toe

Zoals bij het opstellen van elke advertentie, moet je bij het schrijven van een functieomschrijving de potentiële kandidaat goed voor ogen houden.

Zo kunt je de advertentie afstemmen op wat voor hen het belangrijkst is aan de vacature, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat de advertentie op de meest relevante plaatsen online wordt geplaatst. Wil je jouw wervingsproces een boost geven, volg dan onze 5 tips voor het schrijven van een effectieve vacature voor jou beauty bedrijf of salon.


1) Maak een geweldige eerste indruk
De basis van goede vacature is de aandacht trekken van de juiste specialisten waar jij naar op zoek bent. Als je op zoek bent naar gekwalificeerde, hardwerkende en specialistisch personeel, dan moet jouw vacature meer zijn dan zomaar een vacature op een vacaturebank. Je moet er tegenwoordig echt uitspringen als je veel reacties op je vacature wilt krijgen

Hoe meer energie en zorgvuldigheid jein het schrijven van de vacature steekt, hoe groter de kans dat u de juiste reacties krijgt van de mensen waar je naar op zoek bent.

2) Zoekvriendelijke inhoud schrijven
Net als een webpagina moet je personeelsadvertentie gemakkelijk gevonden kunnen worden in de zoekmachines door relevante kandidaten. Denk na over de zoektermen die uw kandidaat zal gebruiken wanneer hij online op zoek is naar een job en stem uw taalgebruik daarop af.

Je kunt de vindbaarheid van jouw vacature vergroten door trefwoorden met betrekking tot het type baan, de functie en het bedrijf in duidelijke zinnen in uw advertentie op te nemen. Het kan geen kwaad de meeste relevante zoektermen of synoniemen hiervan een paar keer te gebruiken. Dit helpt zelfs om beter gevonden te worden in de Google zoekresultaten.

Het is echter van groot belang dat je niet te veel zoektermen gebruikt, wat een nadelig effect heeft op het bereiken van uw doel. Een goed vindbare vacature!

3) Het zit hem allemaal in de opmaak
Een effectieve advertentie voor een vacature is kort, duidelijk en to the point. De meeste potentiële kandidaten bekijken vacatures en aangeboden banen, onderweg met behulp van smartphones, tablets of hun laptop. Vaak is dit tijdens hun woon-werkverkeer of even snel tussendoor tijdens het werk. Daarom is een beknopte en bondige tekst erg belangrijk

De kandidaat ziet tientallen vacatures en zal scannen en op zoek naar trefwoorden die voor haar of hem belangrijk zijn. Het scannen van de vacature is veel moeilijker wanneer hij of zij een lange alinea te lezen krijgt. Gebruik in plaats daarvan korte alinea’s van één zin en opsommingstekens om uw inhoud over te brengen.


Je kunt ook overwegen om afbeeldingen te gebruiken om een potentiële kandidaat attent te maken op jouw advertentie. Dit kan een bijvoorbeeld een leuke teamfoto zijn van jouw praktijk of salon. Voor de beauty industie kan het gepast en nuttig zijn om interessante visuals op te nemen in je advertentie. Denk hierbij naast een team foto, aan foto’s van behandelingen of het pand. Maak het zo aantrekkelijk mogelijk.


4) Wat wil jou kandidaat weten?

Verplaats je in de gedachte van de kandidaat
Jouw vacature tekst moet de kandidaat verleiden om contact met je op te nemen over de functie; om dit resultaat te bereiken moet je bepalen welke informatie moet worden opgenomen. De structuur van een vacature kan verschillen afhankelijk van de sector, maar over het algemeen ziet dit er als volgt uit:

Wat houdt functie in
Regel 2: Wat onderscheidt deze functie van andere functies van zijn soort in dezelfde sector?
Regel 3: Welke ervaring, kennis, vaardigheden en specialismes zijn vereist?
Regel 4Salaris, benoem dit altijd! Dit hoeft niet een specifiek bedrag te zijn maar kan een range zijn. Bijvoorbeeld tussen de 15 en 17 euro per uur of je kunt ook maand bedragen noemen, vermeld wel ook altijd voor hoeveel uur dit is.
Regel 4: Oproep tot actie


Het kan in de beauty branche bijzonder moeilijk zijn om een kandidaat te vinden met de vaardigheden, kwalificaties en persoonlijkheid die precies passen bij de specificaties van een vacature. Door het volgen van onze tips voor het schrijven van een effectieve personeelsadvertentie hopen we je op weg te helpen.

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy

Vind personeel
Zoek je een nieuwe mederwerker, full time, part time of ZZP?