Hoe Schrijf je een goede vacature tekst voor de beauty industrie?

Hoe Schrijf je een goede vacature tekst voor de beauty industrie?

Inhoudsopgave
vacature-tekst-schrijven-salon

Op zoek naar personeel in de beauty branche begint met een fantastsiche vacature tekst!

Zoals bij het opstellen van elke advertentie, moet je bij het schrijven van een functieomschrijving de potentiële kandidaat goed voor ogen houden. Het maakt eigenlijk niet uit of dit nu een vacature is voor een kapper, schoonheidsspecialist of cosmetisch arts. Bij al deze beauty beroepen zal je moeten kijken wat jouw doelgroep het meeste aanspreekt.

Zo kun je de advertentie afstemmen op wat voor hen het belangrijkst is aan de vacature, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat de advertentie op de meest relevante plaatsen online wordt geplaatst. Wil je jouw wervingsproces een boost geven, volg dan onze tips voor het schrijven van een effectieve vacature voor jouw beauty bedrijf of salon.

Maak een geweldige eerste indruk met je vacature tekst

De basis van een goede vacature is de aandacht trekken van de juiste specialisten waar jij naar op zoek bent.  Als je op zoek bent naar gekwalificeerde, hardwerkende en specialistisch personeel, dan moet jouw vacature meer zijn dan zomaar een vacature op een vacaturebank. Je moet er tegenwoordig echt uitspringen als je veel reacties op je vacature wilt krijgen.

Hoe meer energie en zorgvuldigheid je in het schrijven van de vacature steekt, hoe groter de kans dat je reacties krijgt van de juiste kandidaten waar je naar op zoek bent.

Zoekvriendelijke inhoud schrijven

Net als een webpagina moet je personeelsadvertentie gemakkelijk gevonden kunnen worden in de zoekmachines door relevante kandidaten. Denk na over de zoektermen die uw kandidaat zal gebruiken, wanneer hij of zij online op zoek is naar een baan. Stem je taalgebruik daarop af.

Je kunt de vindbaarheid van jouw vacature vergroten door trefwoorden met betrekking tot het type baan, de functie en het bedrijf in duidelijke zinnen in je advertentie op te nemen. Het kan geen kwaad de meeste relevante zoektermen of synoniemen hiervan een paar keer te gebruiken. Dit helpt zelfs om beter gevonden te worden in de Google zoekresultaten.

Het is echter van groot belang dat je niet te veel zoektermen gebruikt, wat een nadelig effect heeft op het bereiken van uw doel. En dat is een goed vindbare vacature die veel reacties opleveren. Naast het plaatsen van je vacature op een vacature bank zoals deze is het ook belangrijk je vacature duidelijk zichtbaar op je webiste te vermelden. Beauty professionals kijken namelijk ook op jouw website of er wellicht een openstaande vacature is….

 

vacature-tekst-schrijven-salon

De opmaak van je vacature is erg belangrijk

Een effectieve advertentie voor een vacature is kort, duidelijk en to the point. De meeste potentiële kandidaten bekijken vacatures en aangeboden banen onderweg, met behulp van smartphones, tablets of hun laptop. Vaak is dit tijdens hun woon-werkverkeer of even snel tussendoor tijdens het werk. Daarom is een beknopte en bondige tekst erg belangrijk.

De kandidaat ziet tientallen vacatures en zal deze scannen en op zoek gaan naar trefwoorden die voor haar of hem belangrijk zijn. Het scannen van een vacature is veel moeilijker wanneer hij of zij een lange alinea te lezen krijgt. Gebruik in plaats daarvan korte alinea’s  en opsommingstekens om uw inhoud over te brengen.

Je kunt ook overwegen om afbeeldingen te gebruiken om potentiële kandidaten attent te maken op jouw vacature. Dit kan een bijvoorbeeld een leuke teamfoto zijn of een mooie foto van van jouw praktijk of salon. Voor de beauty industie kan het gepast en nuttig zijn om interessante visuals op te nemen in je advertentie. Denk hierbij naast een team foto ook aan foto’s van behandelingen of het pand. Maak je advertentie  zo aantrekkelijk mogelijk.

Wat is belangrijk voor de beauty professional

Verplaats je in de gedachte van de kandidaat!
Jouw vacature tekst moet de kandidaat verleiden om contact met je op te nemen; om dit resultaat te bereiken moet je bepalen welke informatie moet worden opgenomen. De structuur van een vacature kan verschillen afhankelijk van de sector, maar over het algemeen ziet dit er  voor de beauty sector als volgt uit:

  • Wat houdt de functie in?
  • Wat onderscheidt deze functie van functies bij andere salons of praktijken?
  • Welke ervaring, kennis, vaardigheden en specialismes zijn vereist?
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Salaris, benoem dit altijd! Dit hoeft niet een specifiek bedrag te zijn maar kan een range zijn. Bijvoorbeeld tussen de 15 en 17 euro per uur of je kunt ook maand bedragen noemen, vermeld wel ook altijd voor hoeveel uur dit is.
  • Oproep tot actie, laat de kandidaat weten hoe hij kan sollicteren!

Het kan in de beauty branche bijzonder moeilijk zijn om een kandidaat te vinden met de vaardigheden, kwalificaties en persoonlijkheid die precies passen bij de specificaties van een vacature. Door het volgen van onze tips voor het schrijven van een effectieve personeelsadvertentie hopen we je op weg te helpen.

close
nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

De beauty vacaturesite voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Onze Socials

Voorwaarden en privacy