Concurrentiebeding voor salons en kappers

Concurrentiebeding voor salons en kappers

Inhoudsopgave
voorbeeld-concurrentiebeding-schoonheidsspecialiste-kapper

Concurrentiebeding voor schoonheidsspecialisten en kappers!

Veel saloneigenaren, schoonheidsspecialisten en kappers vragen zich af wat nu de regels zijn omtrent het concurrentiebeding.

Mag je een concurrentiebeding opnemen in een arbeidsovereenkomst?

Het antwoord is ja en nee. Hieronder leggen wij verder uit wanneer een concurrentiebeding wel is toegestaan en wanneer niet.

Concurrentiebeding niet toegestaan:
Indien een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd, dus bijvoorbeeld voor 1 jaar dan is een concurrentiebeding niet rechtsgeldig.

Dit betekent in de praktijk dat je als werknemer schoonheidsspecialiste of kapper hier geen rekening mee hoeft te houden. Ook als dit wel is opgenomen in de arbeidsovereenkomst en je hier voor getekend hebt. Na beëindiging van de arbeidsovereenkomst ben je dus vrij om overal aan de slag te gaan. Het maakt niet uit of je zelf ontslag heb genomen of dat je arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt.

Concurrentiebeding wel toegestaan:
Wanneer er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is aangegaan. Bij een een vast contract is een concurrentiebeding dus wel toegestaan. Als eigenaar van een salon adviseren wij je dit beding altijd op te nemen in de vaste aanstelling.

Let op! Een concurrentiebeding moet wel redelijk zijn. Een schoonheidsspecialiste of kapper verbieden op 100km van de salon werkzaam te zijn zal voor een rechter niet redelijk zijn.

Wil je meer weten over wat er in een arbeidsovereenkomst mag staan of juist niet. Lees ons artikel over arbeidsovereenkomst voor salons

Voorbeeld concurrentiebeding schoonheidssalon, kappers en andere conatctberoepen

Wij hebben voor alle contactberoepen een voorbeeld concurrentiebeding gemaakt inclusief relatiebeding die je kan opnemen in je arbeidsovereenkomst.

Heb je nog geen concurrentiebeding opgesteld bij werknemers die al in vaste dienst zijn? Dan kan je ze vragen dit alsnog te ondertekenen. Een concurrentie geding verplichten kan dan helaas niet meer.

Het voorbeeld concurrentiebeding voor kapsalons en schoonheidssalons kan je hieronder downloaden.

Stuur mij een voorbeeld concurrentiebeding

Leave this field blank

Wat mag je opnemen in een concurrentiebeding?

Hieronder laten we zien wat je als eigenaar van een salon in een concurrentiebeding kan opnemen.

  • Een verbod om na het beëindigen van de arbeidsovereenkomst bij een concurrerende salon in dienst te treden of voor zichzelf te gaan beginnen.
  • Geografische beperking. De schoonheidsspecialiste mag bijvoorbeeld niet werken binnen een straal van 10 kilometer van de eigen vestiging.
  • in het concurrentiebeding geef je aan hoe lang het beding van kracht is. Veel salons hanteren 1 jaar als termijn maar soms zien we ook een 6 maanden voorbij komen.
  • In het concurrentiebeding adviseren wij altijd een boete te vermelden bij overtreding van het concurrentiebeding. Dit kan bijvoorbeeld  een boete van €2000,- zijn per overtreding en € 250,- voor elke dag dat de overtreding voortduurt.

Verschil concurrentiebeding en relatiebeding?

Als eigenaar van een kapsalon of schoonheidssalon is het belangrijk te weten dat er een verschil is tussen een relatiebeding en concurrentiebeding.

Hieronder een korte bondige samenvatting.

Relatiebeding
Een relatiebeding verbied een werknemer een bepaalde periode na het einde van de arbeidsovereenkomst (zakelijke) contacten te onderhouden met de relaties van de werkgever.

Concurrentiebeding
In een concurrentiebeding staat vermeld dat het na het einde van de arbeidsovereenkomst is verboden bij een concurrent te gaan werken of zelf een eigen bedrijf te beginnen.

Vragen of tips over het Concurrentiegeding voor salons? Laat het ons weten!

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy