6 tips om werk te vinden als schoonheidspecialiste

6 tips om werk te vinden als schoonheidspecialiste

Inhoudsopgave

Werk vinden in een schoonheidssalon

Hier volgen onze 6 tips die je de meeste kans geven om aangenomen te worden als schoonheidsspecialiste.

Plaats je CV op deze website

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk is om je CV op deze site plaatsen zodat schoonheidssalons zien dat je op zoek bent naar een baan. Je CV is alleen beschikbaar voor werkgevers die zich hebben aangemeld en op zoek zijn naar schoonheidsspecialisten. Dus heb je al een TOP CV? Zet dan nu de de 2e stap en plaats je CV hier online.

Volg opleidingen en trainingen

Om aan de slag te gaan als schoonheidsspecialiste heb je minimaal een Schoonheidsspecialist MBO opleiding niveau 3 nodig. Zonder dit diploma is het erg lastig werk te vinden als schoonheidsspecialiste. Omdat de meeste schoonheidssalons uitsluitende werken met gediplomeerde schoonheidsspecialisten.

Opleiding is dus de basis van je carrière als schoonheidsspecialiste en je hebt een goede, solide basis nodig als je een goede reputatie wilt hebben. Je zult moeten beginnen met een opleiding schoonheidsspecialiste niveau 3 en bij voorkeur verder specialiseren naar niveau 4 om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Heb je de opleiding al met succes doorlopen? Ben je al een aantal jaren aan het werk bij een schoonheidssalon, dan kan je je kansen vergroten door het volgen van trainingen en cursussen. Blijf jezelf ontwikkelen ook als je niet direct op zoek bent naar een andere baan als schoonheidsspecialiste. Lees ook, hoe kan je jezelf ontwikkelen in de beauty branch. Het kan zo maar zijn dat de salon waarvoor je werkt er mee stopt of je contract niet verlengd wordt en je op zoek moet naar een nieuwe baan. En daarnaast is het toch ook erg leuk meer te leren van het vak waar je zo van houdt?

Toon passie voor de schoonheidsindustrie

Het ziet er altijd goed uit voor een werkgever om iemand in dienst te nemen die houdt van wat hij doet! Een beauty professional met passie voor het vak  brengt zoveel meer waarde aan een bedrijf, niet alleen voor de werkgever, maar ook voor de klanten van de schoonheidssalon.

Je kunt makkelijk zeggen dat je gepassioneerd bent over je vakgebied, maar wat doe je als de werkgever hier dieper op door vraagt?  Je kunt een onvergetelijke indruk achterlaten als je zelf een beauty blog hebt of  als je met regelmaat berichten deelt via Facebook, Instagram of Pinterest over jouw vakgebied. Laat zien waar je zoal mee bezig bent en waarom dit jouw inspireert. Hiermee laat je zien dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en het nieuws uit jouw branche volgt.

Persoonlijkheid, laat zien wie je echt bent!

De eerste stap om persoonlijk te worden is met een goede sollicitatiebrief voor schoonheidspecialisten. Dit is ook de beste voorbereiding op je sollicitatiegesprek. Een gesprek kan best moeilijk zijn, vooral als je nerveus bent. Maar de indruk die je achterlaat bij een interview moet er een zijn waarin je jezelf van je beste kant moet laten zien. Je wilt dat ze je na het gesprek goed kunnen herinneren, om de juiste redenen!

Gebruik de tijd die je hebt in sollicitatie gesprek om zelf ook vooral vragen te stellen. Veel sollicitanten hebben het gevoel dat ze in de schijnwerpers staan terwijl ze geïnterviewd worden. Vergeet niet dat het ook jouw tijd is juist vragen te stellen en de schoonheidssalon beter te leren kennen.

Is het bedrijf waar je misschien voor gaat werken wel het bedrijf waar je voor wilt werken? Door vragen te stellen kan je een betere inschatting maken of je het leuk zal vinden om bij deze schoonheidssalon te gaan werken.  Vraag bijvoorbeeld of ze je kort kunnen voorstellen aan de andere schoonheidsspecialisten of wellicht kan je een halve dag meelopen om de sfeer van de schoonheidssalon te proeven.

Laat ze zien dat je toegankelijk bent

Werken als schoonheidsspecialist is best een hele persoonlijke baan wat betreft de sfeer, de verlichting en wat de klanten tegen je gaan vertellen tijdens de behandeling. Het grootste deel van de tijd zullen de klanten tot rust komen en af en toe zullen ze zich openstellen over hun problemen. De omgeving maakt het heel gemakkelijk voor mensen om zich te uiten. Het is daarom belangrijk dat je goed kan luisteren en de klanten op hun gemak stelt.  Toegankelijk zijn betekent ook dat je openstaat voor voor feedback van collega’s, klanten en werkgevers. Dit is een zeer belangrijke eigenschap omdat het laat zien dat je meer dan bereid bent om vooruit te komen en te leren.

Bereid je CV goed voor

Dit is de eerste indruk die de werkgever van je krijgt, dus je moet ervoor zorgen dat je CV van hoge kwaliteit is! Een CV moet makkelijk te lezen zijn met gedetailleerde contactgegevens en houd het up-to-date. Markeer je categorieën duidelijk, d.w.z. werk, opleiding, etc. vermeld kwalificaties & relevante ervaringen die betrekking hebben op de baan in kwestie. Als je nog nooit een  CV hebt gemaakt, maak dan gebruik van het internet. Er zijn online vele templates en voorbeelden te vinden die je helpen om een TOP CV te maken.

 Solliciteren via social media

Maak gebruik van social media, veel klinieken, salons of vertegenwoordigers van cosmetica huizen zijn te vinden op social media. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel over werk zoeken via social media!

Hopelijk hebben deze 6 tips je een beetje houvast gegeven over hoe je een baan als schoonheidsspecialiste kunt krijgen.

Heb je zelf nog de ideale tip om een baan te vinden als schoonheidsspecialiste? Laat het hieronder weten!

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy