5 tips om de beste beauty proffesional te worden

5 tips om de beste beauty proffesional te worden

Inhoudsopgave
doorgroeien-schoonheidsspecialiste

Ben jij een ambitieuze hairstyliste, visagiste of schoonheidsspecialiste?

Wil je groeien en verder ontwikkelen in de constant veranderende en fascinerende wereld van de schoonheidsindustrie?

Dan is het tijd om te starten met een spannende reis van leren, groeien en jezelf ontwikkelen tot een succesvolle beauty professional. Lees ook onze 14 gouden tips voor alle beauty specialisten.

Wij geven je 5 tips die je helpen de beste beauty proffesional te worden!

1. Specialiseer je in een vakgebied

Na je basis opleiding schoonheidsspecialist of hairstylist ben je aan de slag gegaan bij een schoonheidssalon of kapper. Op deze beauty scholen leer je de basis, maar dat maakt je nog geen goede beauty specialist die alles van het vak weet.

Ga meer curssusen of andere opleidingen volgen en specialiseer je bijvoorbeeld in make-up, haarsnijden, styling, kleuren, huidverjonging, voeding of nagelverzorging en nail art, of wellness therapieën zoals spa, enzovoort. Kies op basis van je interesse of carrière doel.

2. Ontwikkel je persoonlijke Vaardigheden

Omdat je in de dienstverlenende sector werkt, heb je voortdurend met mensen te maken. Of je nu werkt in een salon, een schoonheidskliniek, of als zzp’er, je hebt heel veel klant contact en je moet communicatief vaardig zijn naar klanten en collega’s. Een paar onmisbare persoonlijke vaardigheden die een schoonheidsspecialist moet ontwikkelen:

  • Communicatie met klanten beheren via telefoongesprekken, e-mails en sms-berichten.
  • Wees een expert in het bedienen van klanten door in contact te treden met je klanten en goed te luisteren en te leren over hun voorkeuren voor stijl, behandeling, allergieën voor producten, etc
  • Je hebt een vriendelijke en charmante persoonlijkheid, je begroet klanten en je hebt altijd een gastvrije uitstraling. Klanten betalen goed geld om zich door jou te laten behandelen en bij een diensverlenend beroep hoort altijd een hartelijk ontvangst met een lach. Ook als je een slechte dag hebt!
  • Je hebt een meelevende houding, maar je bent ook tactvol en enthousiast als je behandelingen en diensten uitlegt.
beste-beauty-proffesional

3. Ben je op de hoogte van de laatste trends?

De schoonheidsindustrie is voortdurend in ontwikkeling. Als je wilt groeien als beauty professional en een deskundige wilt zijn voor je klanten, moet je op de hoogte zijn van markttrends en stijlideeën, innovatieve behandelingen en nieuwe producten. Door informatief en deskundig te zijn. Lees vakbladen, vraag hiernaar bij de eigenaar of de manager van de salon. Hij of zij zal dan ook zien dat je echt interesse hebt in je vak en je wilt blijven ontwikkelen

4. Verbeter je zakelijke vaardigheden als je wilt doorgroeien

Als je later je eigen bedrijf wilt runnen, zzp’er wilt worden of misschien wel een senior schoonheidsspcialiste of salon manager wilt worden dan moet je ook zakelijke en administratieve vaardigheden onder de knie krijgen:

  • Het vermogen om behandelingen, producten en betere of duurdere producten te verkopen aan klanten, oftewel hoe kan je je salon klanten upsellen. 
  • Afhandelen van dagelijkse administratieve taken zoals vendor management, afspraken, voorraadbeheer, en voorraden, onder andere operaties.
  • Een uitstekend kennisniveau van de marktontwikkelingen en de concurrentie in de beautybranch.
Wil je doorgroeien naar een andere functie, lees dan ook onze tips om werk te vinden als schoonheidsspecialiste

5. Wees een expert en vraag feedback

Ten slotte Leer van professionals uit de beauty sector en oefen zo veel als je kunt en vraag altijd feedback aan klanten, collega’s of leidinggevende. Door feedback te vragen wordt je beter, al klinkt dit in het begin eng ongemakkelijk is het vragen van feedback een van de manieren om beter in je vak te worden

Wees een expert in wat je doet om met jouw vaardigheden een verschil te maken in de beautysalon. 

Wat zijn jouw tips om door te groeien of te ontwikkelen als beauty proffesional?

nieuwsbrief

Schrijf je in en mis niks!

Selecteer lijst(en):

We spammen niet en sturen alleen nieuwsbrieven bij nieuwe vactures of nieuwe artikelen! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Beautyberoep.nl

Beauty Beroep de snelst groeiende site voor de beauty professional!

Nieuwsbrief

Selecteer lijst(en):

Voorwaarden en privacy

Wil jij
Een nieuwe baan, Meer verdienen of betere arbeidsvoorwaarden?